Hotel Residence Arc de Triomphe – un colt de rai in Bucuresti

by Viviana on August 13, 2012

in ROMANIA

Luni, 13 august 2012 mi-a readus in viata o persoana la care tin foarte mult si pe care nu o mai vazusem de ani intregi. Sper ca Andreea sa nu mai dispara la fel de mirobolant din viata mea, lasand in urma-i o aroma suava de parfum fin combinat cu nebunie…

Andreea este o vizionara. Ma minunam acum cativa ani cat de vivace si tenace poate fi o femeie singura, o romanca tanara pe care o priveam cu o prejudecata care nici macar nu imi apartinea. Mi-am dat seama rapid ca semanam enorm, si ca ceea ce ne deosebeste ar putea fi baza unei colaborari infinit superioare timpului in care ne-am nascut. Sper ca ce am simtit atunci sa se infaptuiasca acum.

Tot acest luni 13 mi-a adus, cu ajutorul Andreei, inca o farama de speranta in suflet. Intr-o Romanie in care toata lumea se plange, nimeni nu are dar nici nu incearca, nimeni nu stie dar toti ne pricepem, fiecare vrea dar nu stie ce, Andreea mi-a aratat un colt de rai.

Astazi am avut ocazia sa calatoresc intr-o capsula a timpului dintr-un Bucuresti de altadata, in saloanele doamnelor care asteapta oaspeti la ceai si isi fosnesc sugestiv rochiile tresarind la auzul clopotelului de la intrare, pe malul Mediteranei unde ne-am incercat ochelarii de soare pe terase umbrite strajuite de coloane grecesti, intr-un restaurant chic si dantelat unde am mancat fructe de mare si dorada cu salata dreasa cu lamaie culeasa parca atunci de fete vesele si rosii in obraji…Un potpourri de culori, miresme, stiluri (fara sa deranjeze intr-un amestec prea alambicat sau prea dur) si multa caldura sufleteasca. Am strabatut impreuna cu Andreea coridoare in care pasii nu ni se auzeau in covorul inalt si moale, si am avut senzatia ca vor aparea in calea noastra sa ne salute domni cu joben, iar de pe canapelele luxoase ne vor face semne discrete cu evantaiul, acoperindu-si ochii, doamne care au schimbat istoria omenirii.

Acest colt de rai in care m-am plimbat prin Bucurestiul de altadata si prin Bucurestiul pe care ni-l dorim cu totii, este Hotel Residence Arc de Triomphe de pe Clucerului 19. Termenul hotel nu i se potriveste deloc, deoarece acceptiunea larga de hotel nu are nimic in comun cu taramul tuturor fanteziilor in care am pasit eu azi. De la politetea incredibila a doamnelor cu care ne intalneam in timpul turului pe care Andreea mi l-a oferit neobosita, pana la scuzele repetate ale Andreei insasi care isi reprosa ca a ales sa poarte sandale la intalnirea cu mine (!), tot ce am experimentat azi in cadrul vizitei la Residence a fost ceea ce imi doresc in Bucurestiul meu. Oameni care zambesc, care te servesc cu drag, care multumesc cu adevarat si pentru care prezenta ta acolo este un cadou.

Nu pot sa ma hotarasc asupra lucrurilor care m-au impresionat mai mult: camera de conferinte de la ultimul etaj care se deschide catre o terasa generoasa de unde, parca selectate de investitorul insusi, se pot vedea numai constructii elegante si nu blocurile de sticla in care oamenii nu au timp sa se relaxeze? Saloanele si salonasele ascunse ochilor curiosi in care parca vedeam cum se filmau scenele arzatoare din Nasul? Spa-ul micut dar atat de elegant construit ca o baie romana in care juri ca pasesti pe solzi de pesti imaginari? Mobilierul camerelor si al restaurantului care mi-au dat impresia de tandrete crem dantelata si vis monden valabil in orice an de la 1900 incoace?

Si ma opresc aici numai pentru ca doresc sa inchei prin a multumi Andreei din nou, si pentru a nu va dezvalui toate surprizele fascinante de la Residence!

De-abia astept sa ma inarmez cu aparatele foto si sa imortalizez cea mai frumoasa gazda a visurilor unui Bucuresti cum a fost si cum ne dorim sa fie in viitor!

Felicitari!

Residence Hotels official website, Facebook page

Leave a Comment

Previous post:

Next post: